Boros Ágnes

Térkép

gyógytestnevelő tanár, gyógymasszőr, természetgyógyász, reflexológus, akupresszőr

 2330 Dunaharaszti, Thököly u. 1.
 Kezdőlap
 Gyógytorna
 Gyógymasszás
 Reflexzóna masszázs
 Fogyasztó masszázs
 Aroma Touch masszázs
 Akupresszúra
 Ceragem masszázs
 BEMER kezelés
 Bioptron kezelés
 Kondicionálás
 Fekvő infraszauna
 Nyirokmasszázs
 Fizikoterápia
 Acu Tape terápia
 Magnetspace testelemző

Kérem hívjanak fel időegyeztetés céljából az alábbi telefonszámon:

(06) 24 490-357

(06) 30 465-8585

boros@pr.hu

 


Akupresszúra fogalma

Az emberi testben található merdiánok speciális pontjainak masszírozásával elérhető, hogy a csatornákban előforduló esetleges energiahiányt, vagy pangást feloldjuk, az egyensúlyt visszaállítsuk, a betegséget kezeljük.

Az akupresszúra az akupunktúrához hasonlóan a testben futó meridiánokra épül. A szónak a jelentése:pontnyomás.
Az akupresszúra célja: az energia áramlás zavarainak megszűntetése, a Jin és Jang energiák közötti egyensúly helyreállítása, különböző nyomástechnikák által. Az akupresszúra aktivizálja a meridiánokat, javítja az energia keringést. Harmonizálja az ember egész szervezetét. Megszűntetik az energia elakadásokat, a pangó energia gátjait. Az energia hiányos területekre energiát juttat, vagy akár egy másik vezetékbe is átvezethetjük a felesleges (többlet) energiát, azaz harmonizáljuk az energia áramlását a szervezetben. Nyomástechnikák: különböző erősségű nyomás, csúsztatás, egyesítés, pontozás, szétválasztás. Az akupresszúra aktivizálja a mindenkiben meglevő öngyógyító mechanizmusokat. Befolyásolni tudjuk életenergiáinkat, minden helyzetben alkalmazható.A Qi áramlása energia utakon, úgynevezett meridiánokon keresztül folyik.
Ezek a testünkben lévő zárt pályák, erőhálózatok, melyek az egész emberi testet behálózzák összekötve belső szerveinket. Feladatuk, hogy a Qi mindig a megfelelő helyre, és megfelelő időben jusson el, megteremtve a test belső egyensúlyát, harmóniáját.

Ha zavar áll be az energia áramlásában, akkor a testen belüli egyensúly megbomlik és ez igen hamar betegségek kialakulásához vezethet.

 


++

Boros Ágnes - gyógytestnevelő tanár, gyógymasszőr, természetgyógyász, reflexológus, akupresszőr - 2330 Dunaharaszti, Thököly u. 1.